Om Rundstavsfabriken

Om Rundstavsfabriken

Rundstav från Solbacka – Ett naturligt val

Solbacka Rundstavsfabrik AB är ett välrenommerat företag som startades 1951 av Jean Jansson. Vi har alltså många års erfarenhet och innehar därmed en gedigen kunskap när det gäller rundstav. Produktionen startade i liten skala och det var inte helt enkelt att få allt att fungera, men med uppfinningsrikedom och hårt slit så rullade det igång så smått. 1952 blev ett viktigt år. Drottning Elisabeth i England skulle krönas och en order på 1,2 miljoner pinnar till små flaggor blev en viktig del i uppbyggnaden av företaget.

Ett skaft ska vara av trä, det gynnar miljön och är behagligt att arbeta med

Verksamheten växte och 1967 var det dags för flytt till nybyggda lokaler i Ölmstad söder om Gränna. Efter flera tillbyggnader har vi idag drygt 1800 kvadratmeter produktion och lageryta. En modern maskinpark med flera specialmaskiner samt erfaren personal garanterar rundstav av mycket hög kvalitet. Idag drivs företaget av Jeans barn och barnbarn, Magnus och Linus. Vi ser optimistiskt på framtiden och vårt mål är att kunna fortsätta leverera svensktillverkad rundstav av mycket hög kvalitet till både företag och konsumenter.

“Virket vi köper är sidobrädor, alltså de finaste bräderna från den svenska furan. Detta borgar för att rundstaven blir kvistfri och av högsta kvalité.

“Virket vi köper är sidobrädor, alltså de finaste bräderna från den svenska furan. Detta borgar för att rundstaven blir kvistfri och av högsta kvalité.”